Eines de l'usuari

Eines del lloc


ca:guia:economia:dotar_o_municipio_de_empresas_preparadas_para_o_peak_oil
Traduccions d'aquesta pàgina:

Dotar al municipi d'empreses preparades pel Peak Oil

Descripció

Promoure la creació d'empreses sostenibles i resilients a través d'un programa específic. Suport a iniciatives empresarials no dependents del petroli i que proveeixin productes i serveis de primera necessitat. Incorporar una avaluació de sostenibilitat i resiliència contra el Pic del petroli en el procés de selecció de noves empreses assessorades per les àrees de promoció econòmica de l'ajuntament.

Fomentar la reconversió de les empreses per reduir la seva dependència directa o indirecta del petroli, i reorientades per a la producció d'elements vitals per a la comunitat. Fer una guia per a aquesta reconversió, subvencionar auditories de dependència, oferir assessorament pel procés d'adaptació, etc

Promoure la creació de cooperatives a cada barri o parròquia, orientades a la satisfacció de les necessitats dels seus habitants i en les que treballin els mateixos veïns.

Facilitar la reconversió d'edificis infrautilitzats com centres de negocis per a aquest tipus d'empreses d'economia local, que els permeti compartir els recursos i l'estalvi en el consum (energia, comunicacions, etc).

Estat

Proposta genèrica.

Comentaris

Referències (bibliografia, etc.).

Arxius annexos.

ca/guia/economia/dotar_o_municipio_de_empresas_preparadas_para_o_peak_oil.txt · Darrera modificació: 2014/08/18 16:52 per argelaguerentransicio

Municipios pospetroleo