Eines de l'usuari

Eines del lloc


ca:mostoles:economia_social
Traduccions d'aquesta pàgina:

Móstoles post-petroli: eix d'economia social

La idea d'aquest eix és construir una xarxa econòmica local autogestionada basant-se diferents formes de cooperativisme econòmic que ens permeti tancar els cicles socioeconòmics. En altres paraules, que la riquesa de Móstoles es quedi a Móstoles facilitant formes de produir més democràtiques i participatives. Algunes d'aquestes noves formes de produir s'emmarcarien dins del que es denomina “economia social i solidària” i altres serien experiments que busquen anar més enllà de les relacions de mercat.

Dins de l'eix d'economia social:

  • Creació d'una moneda social-complementària d'ús local o regional. Aquestes monedes serveixen per facilitar la retenció dels diners en l'àmbit local, amb la seva consegüent aportació a la reactivació econòmica, i per tornar a incloure a persones expulsades del circuit productiu (atur crònic) en la generació de riquesa.
  • Creació d'una cooperativa integral local la funció és servir d'espai promotor d'un cooperativime anticapitalsita i alhora funcionar com a paraigua legal per a projectes d'autoocupació i per a persones insolvents.
  • Aconseguir el suport institucional a l'economia social de les candidatures mitjançant un compromís en els següents termes: paquet de mesures legislatives i fiscals en suport a l'autogestió, cessió de recursos municipals a l'economia social i pagament d'una part del salari públic en moneda social.
  • Pla de creació d'um mercat social i regional, per a donar visibilitat i força a l'economia social.
  • Creació i manteniment de nous comuns, especialment una xarxa de cosateques públiques (llocs per al lloguer temporal i gratuït d'objectes d'ús poc freqüent -eines, material sanitari, electrodomèstics-) i una xarxa de munts de Kropotkin (llocs de dipòsit, organització i manteniment de riquesa material en forma d'objectes sobrants que puguin ser reaprofitats per qualsevol que els necessiti).
  • Consolidació de xarxes socials d'ajuda mútua i reciprocitat que facilitin l'extensió d'una economia del compartir. Això seria viable a través d'un banc de temps municipal ben gestionat.
  • Foment de la cultura lliure i el codi obert, a través de la promoció del programari lliure i les llicències no comercials.
ca/mostoles/economia_social.txt · Darrera modificació: 2017/02/02 16:14 per argelaguerentransicio

Municipios pospetroleo