Eines de l'usuari

Eines del lloc


ca:guia:economia:axudar_a_construir_o_novo_mercado_relocalizado
Traduccions d'aquesta pàgina:

Ajudar a construir un nou mercat relocalitzat

Descripció

Fomentar la reorientació de les empreses productives cap al consum local.

Donar suport econòmic a projectes empresarials que proporcionin productes substitutius dels importats.

Afavorir la creació d'empreses de serveis que no comportin elevats consums de materials i d'energia.

Revisar la política de compras municipal donant prioritat a l'abastament en mercats i productors locals. Donar suport a les xarxes locals de distribució d'aliments, així com a les cooperatives de consum ecològic i local.

Enfortir el comerç local, especialment el menjar i articles de primera necessitat. Contribuir a la creació de xarxes locals de subministrament. Garantir el subministrament d'aliments per a la població local ha de ser la màxima prioritat del govern, i pot ajudar de moltes maneres.

Fomentar la creació de petites finques ecològiques urbanes gestionades per grups socials i destinades a l'autosuficiència.

En totes les mesures en les que es treballi amb fonts locals i resilients, quantificar l'estalvi pel municipi (i pel barri) que impliquen l'ús d'aquestes fonts com un mitjà per demostrar que les mesures milloren l'economia de la ciutat en aquests moments de dificultats .

Promoure la integració de les persones en atur - sobretot els de llarga durada - en nous oficis i serveis per a la resiliència. Proporcionar incentius per a la recuperació dels oficis relacionats amb el manteniment i el reciclatge de materials locals utilitzats. Integrar els punts de recollida del municipi amb aquests serveis.

Crear un tipus de marca o etiqueta permet veure la producció local, tant internament com de cara al'exterior, una mena de “Made in X” (nom del municipi) que a la vegada que ajuda els ciutadans del municipi a donar suport als productes locals, projecti cap a l'exterior una imatge de qualitat i producció sostenible.

Estat

Proposta genèrica.

Comentaris

Referències (bibliografia, etc.).

Arxius annexos.

FIXME Hai que engadir máis etiquetas

ca/guia/economia/axudar_a_construir_o_novo_mercado_relocalizado.txt · Darrera modificació: 2014/08/18 16:51 per argelaguerentransicio

Municipios pospetroleo