Eines de l'usuari

Eines del lloc


ca:ames:economia_e_goberno:orzamentos_municipais_pospetroleo
Traduccions d'aquesta pàgina:

Ames postpetroli: Pressupost municipal pospetroli

Descripció

Revisar els pressupostos i el nivell del deute a la llum d'un context de disminució permanent de l'activitat econòmica actual (mesurat pel PIB).

Estat

Proposta.

Comentarits

La reformulació dels comptes públics s'ha de fer sota els paràmetres clarament diferents dels ingressos corrents impulsats des de la Unió Europea o el Fons Monetari Internacional, que, segons la doctrina neoliberal, no fan més que aprofundir les contradiccions que han portat de forma accelerada a la crisi actual.

En un context de reestructuració econòmica global també ha de ser un canvi revolucionari en la forma de realitzar els comptes públics en termes d'ingressos i despeses.

Sense detriment dels serveis públics fonamentals gratuïts, que han de romandre com un dret inalienable, s'ha d'avançar cap una reconfiguració més descentralitzada, més autònoma, contra el gegantisme de les estructures administratives, on la burocràcia i el dirigisme centralitzador absorbeix una part creixent dels recursos públics que hauríen de ser utilitzats a favor una extensió de la mateixa gratuïtat.

Efectes positius addicionais

  • :-) Ajudarà a un estalvi global de la despesa municipal.
  • :-) Contribuirà a una major independència financera tant pel que fa a altres organismes estatals, com les entitats de crèdit privades.

Impactes negatius que disminuiran

  • :-( Evitar entrar en una espiral de deute i sense sortida.

Referèncias (bibliografia, etc.)

Arxius adjunts

ca/ames/economia_e_goberno/orzamentos_municipais_pospetroleo.txt · Darrera modificació: 2017/02/05 11:18 per argelaguerentransicio

Municipios pospetroleo